Onze organisatie

Om ervoor te zorgen dat we onze strategie zo goed mogelijk te kunnen executeren, hebben we in 2021 voorbereidingen getroffen om ons bedrijf op een nieuwe manier in te richten. Vanaf 1 januari 2022 maken we binnen Bovemij onderscheid tussen bedrijfsonderdelen die producten en diensten leveren en bedrijfsonderdelen die dat niet doen. De bedrijfsonderdelen die de producten en diensten leveren, zijn onze zogenaamde verticals. Daartegenover staan de horizontals: zij verrichten werkzaamheden ten dienste van de hele organisatie.

Schematisch ziet dat er als volgt uit: ​​​​​​​

Onze verticals

viaBovemij.nl

viaBovemij.nl is het platform waar je op termijn als mobiliteitsbedrijf alles regelt op het gebied van inkoop, verkoop, aftersales, risicobescherming (verzekeringen en garanties) en financiële producten. Klanten vinden daar niet alleen hun B2B-dienstverlening, maar ook nieuwe digitale mogelijkheden om hun efficiëntie te verhogen en hun kosten te verlagen.

viaBOVAG.nl

viaBOVAG.nl is het mobiliteitsplatform van en voor BOVAG-bedrijven naar de consument, waar tegenwoordig niet alleen auto’s, maar ook fietsen, motorfietsen en campers te vinden zijn. Het platform is een joint-venture van BOVAG en Bovemij en gebouwd op nadrukkelijk verzoek van BOVAG-leden. viaBOVAG.nl is daarmee de helpende hand van rijdend Nederland; we spelen er in op consumententrends om de omzet van mobiliteitsbedrijven te verhogen. 

Autotrust

Onze dochter Autotrust is in Nederland marktleider op het gebied van (verlengde) garanties en onderhoudsabonnementen voor nieuwe en gebruikte personenauto's. Dienstverlening die zeer waardevol is voor onze klanten in het kader van wettelijke en aanvullende garantie en ook voor het bewerkstelligen van onze platformstrategie.

Verzekeringen

In 1963 zijn we opgericht als de bedrijfsverzekeraar van BOVAG: de BOvag VErzekeringsMaatschappIJ. Daarnaast bieden we tegenwoordig ook verzekeringen voor de ondernemer en hun werknemers, en consumentenverzekeringen (voor de klanten van onze B2B-klanten). ENRA, marktleider in fietsverzekeringen in Nederland en tegenwoordig ook groot in Duitsland.

Financieringen

Onze pijler Financieringen helpt haar klanten door samen met hen een leasemaatschappij op te zetten, die te financieren en ook de volledige operatie en administratie af te handelen. Daarnaast kunnen onze klanten hun mobiliteitsconsumenten via ons een autofinanciering aanbieden.

Data & Analytics (voorheen RDC)

Data & Analytics is het enige bedrijfsonderdeel dat zowel een horizontal als een vertical is. Dat komt omdat D&A zowel producten en diensten levert als werkzaamheden verricht ten dienste van het hele bedrijf. Data & Analytics is verantwoordelijk voor alle data- en software-oplossingen die we aan mobiliteitsbedrijven bieden. Deze data concentreren zich rondom mobiliteitsvoertuigen, mobiliteitsconsument en mobiliteitsbedrijven. 

​​​​​​​SRM Rechtsbijstand

SRM Rechtsbijstand is onze onafhankelijke stichting die naast onze verticals en horizontals bestaat. Onze juristen en advocaten verlenen rechtsbijstand aan zowel zakelijke als particuliere relaties van Bovemij en haar volmachten.

Onze horizontals

Commercie

Onze commercianten en marketeers hebben we verenigd in het bedrijfsonderdeel Commercie. Het is hun doel in te spelen op klantvragen, met heldere (totaal)proposities en herkenbare en op maat gesneden klantbediening. Vanuit één centraal loket zijn zij onze klanten met al hun expertise nóg beter van dienst.

Data & Analytics

Ons Data & Analytics-bedrijf is als horizontal verantwoordelijk voor het data management, het opbouwen en managen van het dataplatform, het ontsluiten van (externe) databronnen, het leveren van datadiensten en ontwikkeling en beheer van dataproducten.

Tech & Change

Het Tech & Change-bedrijf is verantwoordelijk voor de architectuur van onze informatiesystemen, voor ons change portfolio management, het leveren van technische infrastructuur en voor het leveren van delivery teams voor realisatie en beheer. Daarnaast is het Tech & Change-bedrijf verantwoordelijk voor de IT Governance, architectuur, informatiebeveiliging en security.

Interne diensten

Onze gecentraliseerde stafafdelingen HRM & Organisatieontwikkeling, Finance, Facilitaire Zaken en Communicatie zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle verticals en horizontals.